Over mij


‘Professioneel absoluut, maar wel met een vleugje humor en een flinke dosis gezelligheid’

Ik ben Ivar, vernoemd naar een badass Noorse schrijver. Maar tegenwoordig schrijf ik mijn eigen verhalen met licht. Want ja, fotografie betekent letterlijk ‘schrijven met licht’. Ik ben geboren en getogen in Limburg, en woon al bijna 20 jaar in het pittoreske Baarlo.

Ik ben getrouwd met Heidi, ik hou van zonovergoten dagen, kan vreselijk lachen om onze dochter Finn en intens genieten van de streken van onze zoon Mees. Ik houd van reizen, whisky, fotografie, muziek en lezen. Dat zijn de dingen die mij echt blij maken.

Soms geloof ik in het lot, althans één keer dan. Tien jaar geleden won ik namelijk mijn eerste camera. Jawel, ik had het winnende lot. Aanvankelijk overwoog ik om het ding meteen op Marktplaats te zetten, maar we besloten hem toch te gebruiken. En wat vond ik het gaaf om te fotograferen! Zo gaaf dat ik inmiddels fulltime fotograaf ben.

Echter duurde het nog vier jaar, vele workshops, mentoring, heel veel koffie en volgeschreven notitieboekjes voordat Ivar Fotografie werd wat het nu is.

Ivar Fotografie is gewaagd, helder, uniek en authentiek. Als creatieve storyteller wil ik op een artistieke manier het verhaal van jullie trouwdag vastleggen. Ik wil onopvallend laten zien hoe magisch jullie dag was.

Enthousiast wanneer het moet, op de achtergrond wanneer het hoort. Ik ben er niet om jullie dag te regisseren, maar om hem vast te leggen. Ik zal jullie niet vragen om te poseren ik leg spontane momenten vast terwijl ze gebeuren, ongedwongen, puur en écht!
Maar ik ga verder dan de grenzen van de fotojournalistiek, zodat jullie op natuurlijke wijze te stralen. Als het moet klim ik in bomen of waad ik op blote voeten door het water. Ik wil die traan, die omhelzing, die betoverende glimlach vastleggen.
Ik bedenk voortdurend nieuwe, unieke en creatieve perspectieven. Het eindresultaat zijn tijdloze beelden die voor zichzelf spreken.

Kortom, zie me als een gast, een vriend, iemand die jullie vertrouwen geeft om jullie trouwdag op een epische manier vast te leggen.
Een bruiloft, een loveshoot…Let’s do it!

Ivar

Stijl & werkwijze


‘Capturing real & special moments’

Jullie beleven jullie bruiloft, en ik maak ongemerkt de foto’s. Op jullie bruiloft meng ik me onder de gasten om de bijzondere, onverwachte en mooie momenten vast te leggen op de gevoelige plaat. Ik kijk en zoek naar die bijzondere momenten. Een lach, een traan, een omhelzing, om op het juiste moment -in een mooie compositie- die fantastische foto te maken.

Een foto die meer zegt dan woorden, een foto met echte emoties van echte momenten en met dat beetje extra. Door mijn karakteristieke stijl zijn de foto’s ongedwongen, spontaan en vooral echt! Ik vraag jullie niet om te poseren, ik vraag jullie niet om in de lens te kijken maar laat jullie de bruiloft beleven. Maar een trouwreportage is pas compleet als alles van de dag is vastgelegd. Niet alleen de kus, het ja-woord en het aansnijden van de taart, ook de voorbereidingen voor de bruiloft, de bruidsjurk die nog hangt te wachten om aangetrokken te worden krijgen mijn aandacht. De kleine details zoals de ringen of dat aparte patroon in de trouwjurk. En een mooie portretshoot op locatie met een mooie sfeer en licht. Wel geregisseerd maar niet geposeerd.

Oftewel…mijn bruidsfotografie kenmerkt zich door de moderne journalistieke reportage-stijl met een klein vleugje klassiek.

Voorbespreken…

Voordat het zover is, wil ik tijdens een kennismakingsgesprek graag eerst persoonlijk kennis met jullie maken. De ‘klik’ tussen mij als fotograaf en jullie als bruidspaar moet goed zijn, zodat jullie ontspannen voor de lens verschijnen. Net als jullie trouwdag, moeten de foto’s helemaal bij jullie passen.

Dé trouwfotograaf in Limburg!

Neem direct contact op