Over mij


‘Professioneel absoluut, maar wel met een vleugje humor en een flinke dosis gezelligheid’

Ik ben Ivar, ooit vernoemd naar een Noorse schrijver. Nu jaren later schrijf ik zelf ook, zij het met licht. Per slot van rekening betekent fotografie letterlijk ‘schrijven met licht’. Geboren Limburger, opgegroeid in Venlo. Maar inmiddels woon ik al zo’n 17 jaar in het pittoreske Baarlo.

Ik ben getrouwd met Heidi, hou van zonnig weer, kan vreselijk lachen om onze dochter Finn en intens genieten van de streken van onze zoon Mees. Ik geniet van reizen, whisky en fotograferen, muziek en lezen zijn de dingen die me vrolijk maken.
Soms geloof ik in het ‘lot’, althans, minstens een keer. Zo’n 8 jaar geleden won ik namelijk mijn eerste camera. Yeps, ik had het winnende lot. Nog twijfelend om het ding meteen op marktplaats te zetten, hebben we toch besloten om hem te gaan gebruiken. En tof dat ik het fotograferen vond. Zo tof dat ik inmiddels fulltime fotograaf ben.

Echter duurde het nog 4 jaar, vele workshops, mentoring, heel veel koffie en volgeschreven notitieboekjes voordat Ivar Fotografie werd wat het nu is. Ivar fotografie staat voor ‘echte’ bruidsreportages, kleur- en contrastrijke fotografie en bovenal voor perfectie tot in de details.

Voor mij is fotografie ‘Storytelling’. Ik wil het verhaal van jullie trouwdag zo mooi mogelijk vereeuwigen. Altijd op zoek naar bijzondere momenten, emotionele, grappige en romantische momenten die samen het verhaal van jullie trouwdag vertellen. Ik begeef me onder jullie familie en vrienden. Want pas als ik ‘One of the Guys’ ben, kan ik beelden maken die impact hebben. Die traan, die omhelzing of die betoverende glimlach. Dat zijn de mooiste momenten, en ik wil ze vereeuwigen. Een bruidsreportage waar jullie nog lang van zullen nagenieten. De herbeleving komt na de bruiloft, de herinneringen jaren later.

Enthousiast als het moet en op de achtergrond als het hoort. Het draait niet om mij, maar om jullie. Ik wil jullie dag niet regisseren maar juist vastleggen. Ik zal dan ook niet vragen om te poseren, of om dingen nog een keer opnieuw te doen. Ik vang momenten zoals ze zijn, ongedwongen, puur en echt!

Kortom, zie me als een gast, iemand die jullie kennen, een vriend, iemand die jullie het vertrouwen geven om jullie trouwdag op een prachtige manier te fotograferen.
Graag leg ik jullie liefde op een unieke wijze vast. Een bruiloft, een loveshoot…Let’s do it!

Ivar

Stijl & werkwijze


‘Capturing real & special moments’

Jullie beleven jullie bruiloft, en ik maak ongemerkt de foto’s. Op jullie bruiloft meng ik me onder de gasten om de bijzondere, onverwachte en mooie momenten vast te leggen op de gevoelige plaat. Ik kijk en zoek naar die bijzondere momenten. Een lach, een traan, een omhelzing, om op het juiste moment -in een mooie compositie- die fantastische foto te maken.

Een foto die meer zegt dan woorden, een foto met echte emoties van echte momenten en met dat beetje extra. Door mijn karakteristieke stijl zijn de foto’s ongedwongen, spontaan en vooral echt! Ik vraag jullie niet om te poseren, ik vraag jullie niet om in de lens te kijken maar laat jullie de bruiloft beleven. Maar een trouwreportage is pas compleet als alles van de dag is vastgelegd. Niet alleen de kus, het ja-woord en het aansnijden van de taart, ook de voorbereidingen voor de bruiloft, de bruidsjurk die nog hangt te wachten om aangetrokken te worden krijgen mijn aandacht. De kleine details zoals de ringen of dat aparte patroon in de trouwjurk. En een mooie portretshoot op locatie met een mooie sfeer en licht. Wel geregisseerd maar niet geposeerd.

Oftewel…mijn bruidsfotografie kenmerkt zich door de moderne journalistieke reportage-stijl met een klein vleugje klassiek.

Voorbespreken…

Voordat het zover is, wil ik tijdens een kennismakingsgesprek graag eerst persoonlijk kennis met jullie maken. De ‘klik’ tussen mij als fotograaf en jullie als bruidspaar moet goed zijn, zodat jullie ontspannen voor de lens verschijnen. Net als jullie trouwdag, moeten de foto’s helemaal bij jullie passen.

Dé trouwfotograaf in Limburg!

Neem direct contact op